Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ficóék magyar zászlókkal a parlamentben

2011.04.07

Pozsony

Nem lesz soron kívüli parlamenti ülés a szlovák-magyar viszonyról és Orbán Viktor kijelentéseiről. Robert Fico pártja magyar zászlókat rakott ki az ülésteremben. 


A Fico vezette, ellenzéki Smer-SD kezdeményezésére összehívott ülést ugyan megnyitották, ám a koalíciós447827_parlament-zasadanie-parlamentu-rokovanie-poslanci-nrsr-narodna-rada-slovenskej-republiky-nr-sr.jpg képviselők - az előzetes megállapodásnak megfelelően - nem hagyták jóvá a tanácskozás programját. A smeres képviselők hangos "pfujjozással" reagáltak erre, és a parlamenti vezetőségnek helyet adó asztalokra magyar zászlócskákat helyeztek el.

A programot a 144 jelen lévő képviselő közül csak 65 támogatta.

"Valaki fegyvereket tisztogat a kerítésünk mellett, mi ezt látjuk, de úgy teszünk, mintha semmi sem történne" - szögezte le március végén Fico annak indoklásául, miért van szükség az ülés összehívására. Hozzátette. "Azt akarjuk, hogy a kormány használja ki az összes diplomáciai lehetőséget, amelyekkel az Európai Unió és a NATO tagjaként rendelkezünk."
magyar-zaszlo.jpegRobert Fico szerint a kezdeményezés reagálás Orbán Viktor magyar miniszterelnök azon közlésére, hogy a határon túli magyarok az állampolgárság mellé választójogot is kapnak Magyarországon. Szerinte a Smer a tervezett parlamenti határozattal akarta felrázni Iveta Radičová kormányát, hogy legyen a lehető legaktívabb Magyarországgal szemben, határozza meg pontosan a szlovák-magyar kapcsolatok mai állását, illetve azokat a veszélyeket, amelyeket a mai magyar vezetés politikája jelent Szlovákiára. A Smer úgy véli: határozott fellépésre van szükség Magyarországgal szemben. (TASR, MTI)
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.