Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Törőcsik Mari kapja a Színházi Kritikusok Céhének első életműdíját

2011.06.15

MTI
Pécs

                                                                                                                                                                                                         

d0003380ead4c1647116a.jpgTörőcsik Mari, a nemzet színésze kapja elsőként azt az életműdíjat, amelyet a Színházi Kritikusok Céhe alapított - jelentette be a szervezet elnökségi tagja a XI. Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT) pénteken.

Rádai Andrea a Pécsi Kulturális Központban elmondta: a díjkiosztót szeptember 25-én tartják a Magyar Színházban. A Színházi Kritikusok Céhének elnökségi tagja a céh döntését azzal magyarázta, azt szeretnék, hogy az elismerés díjkiosztó ünnepsége fontos esemény legyen, méltó a rangjához és a színház szellemiségéhez.

Rádai Andrea hozzátette: azt, hogy a jövőben ki kapja meg a céh életműdíját, a mindenkori POSZT-on hozzák nyilvánosságra.

A pénteki rendezvényen Törőcsik Mari volt a céh vendége. A nemzet színésze kiemelte: a díjak azért rendkívül fontosak, ment megőrzik az embereket a tehetségtelenektől. Törőcsik Mari hozzátette: meg van hatva, bár elkényeztette a sors az életműdíjakkal, a kritikusokét boldogan fogja átvenni.

A Pécsi Kulturális Központban tartott találkozón Veiszer Alinda beszélgetett a kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművésznővel. Törőcsik Mari pályája kezdetéről, korai sikereiről és botlásairól mesélt a közönségnek.
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.