Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Légy stílusos utazás közben is!

2011.04.17

Tavasz van, egyre nagyobb az utazási kedv, sokan kihasználják a tavaszi szünetet egy kis kiruccanásra. Nagyon fontos, hogy ne a csomagoddal rontsd el a szünidei vakációt! Hogy ne vigyél se túl sok, se túl kevés ruhát magaddal, összeállítottunk neked egy úti céltól függő, ideális ruhatárat. Praktikus és sikkes leszel egyszerre!

utazasdivat_nagy.jpg 

Bárhová utazol
Öltözz kényelmesen, de kerüld a végleteket! Nincs rosszabb, mint a reptéri vagy várótermi magamutogatás, de tréningnadrágban és tornacipőben is csak sportolás közben lássanak.


Városnézés
Elképzelted, hogy föl-alá parádézol Róma macskakövein tűsarkúban? Nem túl jó ötlet. A legkényelmesebb cipőd a bőröndöd legfontosabb alapdarabja legyen, pakolj mellé egy farmert, egy éjjel-nappal hordható dzsekit, egy csinos szoknyát és egy még csinosabb ruhát.


A part felé
Mindig a lehető legkevesebb ruhát csomagold a vízpartra. Ebben a nyaralási formában az a legizgalmasabb, hogy szabadnak érzed magad, és hogy magad is meglepődsz, milyen ügyesen variálod a ruhadarabjaidat. Fontos: legyenek nálad olyan darabok, amelyeket nappal és este is könnyedén viselhetsz! 


Klímaváltás 
Ha hűvösebb időből mész forróságba – vagy visszafelé -, néhány kellemetlenség érhet, ha nem tervezed meg pontosan a bőröndöd tartalmát. Egy pamutpóló egy nem túl vastag pulcsi alatt, jókora sállal viselve, amit hűvös időben akár a válladra is teríthetsz, viszonylag alkalmazkodóvá tesz. Mindig csomagolj a kézitáskádba könnyen előkapható zoknit, könnyű dzsekit és egy cserecipőt!


Bőrönd trükkök
Részesítsd előnyben az olyan ruhadarabokat, amiket kétféleképpen is lehet viselni. Egy elől gombos kardigánt viselhetsz felsőként is, de egy nyári estén a ruhád fölé is felkaphatod. A széles organza- vagy selyemsálat a strandon a csípőd köré tekerheted, este viszont lezseren a válladra dobhatod. Egy tunika vagy kaftán a bikinid fölött viselve sikkesebb, mint a magad köré tekert törülköző, este egy jókora fülbevalóval egzotikus és egyedi viselet.


Tippek a reptéri biztonsági zónák átszeléséhez 

1. Legyen egy nagyobb utazótárcád, amiben elfér a beszállókártya, az útlevél és minden egyéb, fontos papírod.
2. Jelölj ki egy zsebet a kézipoggyászon, amiben elhelyezed az ékszereidet, a kulcscsomódat, amitől csörömpöl a biztonsági kapu.
3. Ne feledd, hogy a sálak, poncsók többnyire rajtad maradnak az utazás során, de a blézert és a dzsekit minden bizonnyal leveszed majd. Nem mindegy, mit viselsz alatta: hanyagold az áttetsző, csipkés topokat.
4. Ne viselj fémcsatos övet, fémgombos blézert és drótmerevítős melltartót!
5. Olyan cipő legyen rajtad, amiből könnyedén ki tudsz bújni: balettcipő vagy mokaszin.
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.