Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mit rejt a maszk ?

2011.03.23

        Mit rejt a maszk ?

             Gyors és hatékony

 

A kozmetikum, mellyel a leggyorsabban érhetünk el látványos eredményt kétségkívül a pakolás. A különböző1300277921.jpg összetételű maszkok rövid idő alatt nagy dózisban juttatnak tápláló, revitalizáló hatóanyagokat a bőrbe.
Ha szeretnénk egy kis extra ápolást nyújtani bőrünknek, ami gyors és szemmel látható eredménnyel szolgál, szerezzünk be egy (vagy két) jó arcpakolást. Ám a drogériák, parfümériák polcain fellelhető több tucat szépségmaszk közt elsőre nem is olyan könnyű eligazodni. Vegyük sorra az alaptípusokat:

Krémmaszkok-Sensibio Maszk
Intenzív nyugtató és hidratáló hatású készítmény érzékeny bőr számára.
A szabadalmaztatott Toleridine® komplex tartalma előrelépés az érzékeny bőr kezelésében, amely növeli az érzékeny bőr toleranciáját. Használatával az érzékeny bőr ellenállóbbá és védettebbé válik az irritációt, allergiát okozó külső hatásokkal szemben, így kevésbé reaktív. A Sensibio Maszk azonnal enyhíti az arc kipirosodását és visszaállítja a bőr természetes sugárzását. Hidratáló összetevői hosszantartó komfortot nyújtanak és megerősítik a bőr védőrétegét. Gyengéd, lágy textúrája kellemes komfortérzetet biztosít, illatanyagmentes, kitűnően tolerált készítmény. www.bioderma.hu

Agyagpakolások
Az úgynevezett agyagpakolások a bőr mélytisztítását és a tág pórusok összehúzását szolgálják. Elnevezésük arra utal, hogy az eredetileg lágy anyag a hatóidő alatt megszárad, felszíne a kiszáradt talajhoz hasonló módon repedezetté válik, gyakran a színe is megváltozik. Az agyagmaszkok többsége tartalmaz valamiféle ásványi összetevőt – fehér vagy zöld agyagot, kaolint, tengeri iszapot – mely magába szívja a toxinokat, szennyeződéseket. Elsősorban a tág pórusú, olajos tendenciájú, problémás bőrre javasolt ez a pakolás típus, de található köztük a száraz bőr mélytisztítására szolgáló is.
Száradás után langyos vízzel, vattapamaccsal alaposan mossuk le, és az arcot kenjük be hidratáló krémmel.
Tipp: Tegyük fel az agyagpakolást zuhanyozás előtt. A párás levegőben a maszk lassabban szárad, így alaposabban fejti ki hatását.


Zselés pakolások és impregnált papírmaszkok
A zselé állagú pakolásokat le kell mosni a hatóidő letelte után, egy részük pedig összefüggő filmréteget képez, amely a végén lehúzható. Ha azonban szakszerűtlenül távolítjuk el, könnyen meghúzhatjuk a bőrt, ami ráncok kialakulásához vezet, ezért lehúzás helyett inkább könnyed, körkörös, dörzsölő mozdulatokkal „radírozzuk” le az arcról, nyakról, majd használjunk arckrémet! Az arcpakolások alkalmazásakor a szemkörnyéket mindig hagyjuk szabadon, mert a hatóanyag szembe kerülve problémát okozhat. Ez alól természetesen kivételt jelentenek a szemkörnyékre kifejlesztett pakolások.
Egyre több márka forgalmaz hatóanyaggal előre átitatott, teljes arcon vagy kifejezetten a szem alatt használatos ránckisimító hatású, puha, textilhatású papírmaszkot. Ezek bármikor – akár takarítás vagy főzés közben – praktikusan használhatók, és látványos végeredményt biztosítanak.
Tipp: A nyak és dekoltázs feszesítésére szánt pakolások a hajmosás vagy hajfestés alatt maradéktalanul kifejtik hatásukat, anélkül hogy időt rabolnának tőlünk!
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.