Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cézár saláta

2011.04.19

Salátához:


1 fej jégsaláta p1060646.jpg
1 kígyóuborka
pár szem közepes paradicsom
20 dkg csirkemell filé
kruton (pirított kenyérkockák)



Öntethez:


1 tojás sárgája
2 tk mustár
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
csipetnyi petrezselyem
csipetnyi oregánó
csipetnyi bors
csipetnyi só
2 dl főzőtejszín
Worchester-szósz

 

Elkészítés:


1. A jégsalátát kettévágjuk, mindkét felét felszeleteljük, 1-1 tálba szórjuk.
2. A paradicsomokat és az uborkát is felszeleteljük, egyenletesen elosztjuk a két tálban.
3. Kézi habverővel kikeverjük az öntetet, (a lényeg, hogy a végén krémes állagú legyen) a tojássárgáját először a mustárral keverjük el, majd hozzáadjuk az olajat és a fűszereket valamint az összezúzott fokhagymát, végül a tejszínt és a Worchester-szószt. (Ízlés szerint bármiből adagolhatunk akár többet is, főleg, ha az erőteljesebb ízeket kedveljük.)
4. A kész öntetet szintén kettéosztjuk és a két adag salátára kanalazzuk (át is forgathatjuk).
5. A csirkemell filét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben hirtelen megpirítjuk. Frissen sülve a salátákra halmozzuk.
6. Megszórjuk az adagokat krutonnal (pirított kenyérkockával), fokhagymás-pirítóst teszünk mellé és azonnal tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.